COVID 19

HUIS19 volgt steeds de recentste aanbevelingen van de overheid. Deze pagina wordt aangepast, naargelang de pandemie evolueert. Om op de hoogte te blijven van welke covid-maatregelen gelden tijdens een 19SESSION, raadpleeg je best voor je vertrekt deze pagina.

HUIDIGE COVID-MAATREGELEN?

De veiligheid van onze bezoekers, onze artiesten en onze medewerkers staat steeds voorop. We willen ook de buurtbewoners behoeden voor overlast of onveilige situaties. HUIS19 volgt de maatregelen en aanbevelingen van de overheid strikt op. De maatregelen zoals gecommuniceerd in de media gelden tijdens de 19SESSIONS.

MOET IK GEVACCINEERD/GETEST ZIJN?

Naar aanleiding van de laatste nationale veiligheidsraad gelden volgende regels mbt de 19SESSIONS.

Strikt genomen kunnen privé-bijeenkomsten tot 200 personen zonder restricties zoals mondmaskers en behouden van 1,5m afstand. Voor eenieders gemoedsrust en gezondheid werken wij alsnog met het Covid Safe Ticket.

Om toegang te hebben tot de 19SESSIONS, moet u behalve een geldig toegangsticket ook een bewijs van vaccinatie of een bewijs van een negatieve test of een herstelcertificaat hebben. Dit wordt gecontroleerd via het Covid Safe Ticket. Deze app kunt u gratis op uw smartphone installeren.

Om een geldig vaccinatiebewijs te kunnen voorleggen, dient u minstens 14 dagen voor het festival volledig gevaccineerd te zijn.

Een negatieve PCR-test is geldig de dag van afname + 48u. Een negatieve sneltest afgenomen door een apotheek is eveneens geldig. Deze is geldig de dag van afname + 24 u.

Een herstelcertificaat geeft eveneens recht op toegang tot de 19SESSIONS. Dit geldt vanaf dag 11 na een besmetting tot 180 dagen na de besmetting.

Aan de ingang worden je toegangsticket en je Covid Safe Ticket gecontroleerd adhv je identiteitskaart. Vergeet dus niet deze mee te brengen.

HUIS19 houdt geen vaccinatiegegevens van onze bezoekers bij. Namen van aanwezigen kunnen wel doorgegeven worden aan bevoegde instanties met het oog op mogelijke contact tracing. Deze regels gelden eveneens voor onze medewerkers en artiesten.

Zie hiervoor ook op https://covidsafe.be/nl

IS EEN MONDMASKER VERPLICHT?

 

Een mondmasker is niet verplicht.
Raadpleeg voor vertrek onze website voor de recentste maatregelen.

IS SOCIAL DISTANCING VAN KRACHT?

Volgens de huidige maatregelen zullen jullie niet in bubbels of op afstand moeten feesten.
Raadpleeg voor vertrek onze website voor de recentste maatregelen.

KAN DE TOEGANG GEWEIGERD WORDEN, OOK AL HEB IK EEN GELDIG TICKET?

Als organisator zijn we verantwoordelijk voor wat er in onze ruimte gebeurd, althans wat covid betreft. Indien je een ticket hebt maar geen geldig Covid Safe Ticket wordt de toegang tot 19SESSIONS geweigerd. Indien je jouw identiteitskaart vergeten bent, word je eveneens de toegang tot het terrein ontzegd.

In beide gevallen wordt jouw ticket niet terugbetaald.